Családok támogatása

Segítsük egymást!

Az alábbi, elsősorban a családokat segítő szolgáltatásokat kívánjuk létrehozni:

Szívességbank: – önkéntes szolgáltatások, felesleges háztartási dolgok… cseréje,

Pótnagyi szolgálat: Szentmihály területén élő aktív nyugdíjasokból létrejövő szolgálat. A szülők elfoglaltsága, a kisgyermek betegsége esetén lehetőség szerint mindig ugyanaz a fogadott „nagyszülő” vigyázzon a gyerekekre, akit már ismernek és szeretnek. Így a gyereknek is könnyebb az elszakadás, a szülőknek sem kell kiesni a munkából.

Tanácsadás:
- családtámogatási rendszerrel, ellátásokkal kapcsolatban (jogász, szociális munkás)
- családi élettel, gyermekneveléssel kapcsolatban (pszichológus, pedagógus)

Bébi- és dédiszitter szolgálat: gyermek illetve idős szülők felügyelete a programok idejére, hogy a fiatal szülők tehermentesen vehessenek részt a felnőtteknek szervezett programokon.

A gyermekvállalás és a munkavállalás összeegyeztetését segítő szolgáltatások, képzések:
Az anya munkába állásával a család napi rutinja olyan mértékben változik meg, amely nagyon sok probléma alapja lehet. A megszokott életritmusuk felborul, az anya nehezen tudja összeegyeztetni a munka és a család világát. Képzéseinkkel felkészítjük a családokat az élethelyzet változásaira, az időgazdálkodás és életszervezés profi megoldásaira. A családi munkamegosztás kialakítására, a munkába való visszatérés zökkenőire, a munka és a családi élet összehangolására.

Programunk a következő lehetőségeket nyújtja egymásra épülő, de külön is választható tréningekkel:

1.Felkészítés az élethelyzet változásra: képzés anyáknak, akik a munka világába készülnek visszatérni, szerepük megváltozásáról, a család és a munka világának összeegyeztetéséről, arról hogy hogyan változik meg életük, milyen technikákkal csökkenthetik ezek hatását.

2.Felkészítés az élethelyzet változásra: képzés apáknak, felkészítve őket az anya eddigi szerepének megváltozására, hogyan tudják támogatni munkavállaló feleségüket, hogyan változik az apa szerepe a családban, segítő technikák.

3.Újraorientáló tréning témája az anya és a dolgozó nő: önismeret és motiváció a munka világára készülve.

4.Munkaerőpiaci tréning:mivel az anyák nagy része nem biztos, hogy régi munkahelyére térhet vissza, és az eltelt idő alatt megváltozott a munkaerő-piaci környezet, szükség van ilyen képzésre. Témái: álláskeresési technikák, önéletrajzírás, munkajogi ismeretek…

5.Folyamatos tanácsadás – online és személyesen (munkajog, családi ellátások…)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!