A Szentmihályi Paprikakoszorúról…

Szentmihály a paprika földje; most a paprika mellett a családokból is szeretnénk koszorút fűzni.

Plébániánkon eddig is az alapvető feladatok közé tartozott a közösségépítés, a családok támogatása. Szeretnénk minél több tartalmas programot nyújtani minél több embernek, hogy létrejöjjön a nyitott plébánia, amely felekezettől függetlenül, családi közösségi központként működhet.

Ezért a „Nagyító” Alapítvánnyal együttműködve benyújtottuk pályázatunkat Szentmihályi Paprikakoszorú címmel – a TÁMOP „Közösségi kezdeményezések és önkéntes programok támogatása – B komponens: A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése című kiírására, s örömmel tudatjuk, hogy támogatást nyertünk.

Projektünkben azt a többletet keressük és adjuk tovább, amellyel az egyedekből közösség válik. Célunk az, hogy a következő két évben erős, tagjait támogató, önszerveződő közösséggé fejlődjünk, ahol világnézettől függetlenül hasonló értékrend mentén összetartanak és segítik egymást az itt lakók.

A felgyorsult világban, a gazdasági helyzet romlása közben megrendült a társadalom alapvető egysége a család. Célunk olyan szemléletváltás elősegítse, amely segíti a családhoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás javulását, az elköteleződéstől való félelem legyőzését, amely a „jó gyakorlatok” példáján keresztül a családi élet pozitívumait erősíti. A közösség összefogásával olyan szemléletformáló szolgáltatási hálót hozunk létre, amely segítségével a fiatal, gyermekes családok megerősödnek, valódi, gyakorlati segítséget kapva válaszolhatnak az élet kihívásaira.

Programjaink és segítő szolgáltatásaink célja a családok erősítése, a fiatal dolgozó és gyermeket nevelő szülők támogatása, közösségek építése. Augusztustól induló programjainkkal valamennyi korosztály számára kínálunk aktív és ingyenes szolgáltatásokat, programokat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!