Az idei év első találkozásán praktikus, környezet- és pénztárca kímélő háztartási ismeretekről beszélgettünk. Felelevenítettük, hogy anyáink, nagyanyáink milyen anyagokkal, trükkökkel tették tisztává otthonunkat. Elmélkedtünk arról, hogy ezekből a praktikákból miket tudunk ma is alkalmazni.  Kézműves tevékenységként a gyerekekkel együtt csodásan pezsgő illatos fürdőgolyókat készítettünk csupa természetes alapanyagból.

Akik részt vettek a februári Fonón, azok többé már nem ácsingóznak sóvárogva a vásárokban a kézműves szappanok standjánál, mivel megtanulták a szép, illatos, bőrkímélő szappan készítésének – nem is olyan rettenetesen bonyolult – tudományát. A méregdrága, ráadásul vegyszerekkel teli szappanok, tusfürdők, arclemosók, samponok, arckrémek természetes és otthon is elkészíthető alternatíváiról beszélgettünk. Ezt követően a felnőttek méhviaszos és narancs illatú szappant készítettek, míg a gyermekek reszelt szappanból és szárított levendulából szappangolyókat gyúrtak nagy lelkesedéssel.

A márciusi foglalkozás április elejére csúszott teremfoglaltság miatt.  Így április elején gyűltünk össze, hogy csokibonbon készítést tanuljunk Tóth-Kovács Orsitól. Orsi beszélt a csokoládé fajtáiról, a csokoládéval való bánás szabályairól, a mértékkel fogyasztott jó minőségű csoki jótékony hatásairól. A plébánia konyhájában pedig töltött és aszalt gyümölcsös bonbonokat készítettünk.

A gyerekek kekszegérkéket formáztak, gyúrtak és fogyasztottak nagy lelkesedéssel.

 

Április végi foglalkozásunkon Molnárné Szekeres Judit indított beszélgetést a különböző kozmetikai szerekről. Mesélt arról hogy mit rejtenek a boltban található krémek, sminkszerek, napvédők, testápolók. Megimertük azokat az alapvető természetes összetevőket, amelyekből mi is tudunk otthon kozmetikumokat készíteni. Elkészítettünk közösen egy napvédő krémet illatos kakaóvajból, amivel még a gyereket bőrét is védhetjük úgy, hogy nem kenünk rájuk káros anyagot. A gyerekek közben mintás papírokból ragasztással karkötőt készítettek.

Május végén Deák Orsolya kosárkötő tanított minket a vesszőfonás alapjaira. Peddignádból fontunk kis asztali tárolót, kenyereskosarat. A gyerekekkel szélkarikát készítettünk vesszőből és színes szalagokból.

 

 

Nincs még hozzászólás.
// Kategória: Egyéb

Oszd meg másokkal, hogy megismerje a világ!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!