Áprilistól folytatódnak a Szeged környékének természeti szépségeit felfedező kirándulások.

Kérünk mindenkit, hogy előzetesen jelezze részvételi szándékát a csato.szilvia@gmail.com címre.

A kirándulásokra részvételi díjat nem szedünk.

Az eseménynaptárban minden túrához részletesebb információt, fényképeket, linkeket, térképeket teszünk fel.

Április 6. szombat 9-kb. 16 óráig Tavaszköszöntő túra.

Szakvezetéses látogatás a Szegedi Tudományegyetem Koch Sándor Ásványgyűjteményébe. A geológiai bevezető után Csólyospálosra kirándulunk a réti mészkő bemutatóhelyére. Hazafelé tartva megállunk, hogy bejárjuk a tájtörténeti és botanikai szempontból is érdekes Zsombói láperdőt.

Április 13. szombat 10 órától. Kincskereső túra

Túrázás és kincskeresés egyben: geocaching

A legjobb módszer, hogy megszerettessük kisgyerekeinkkel a természetjárást.
Délelőtt 10 órától a Plébánia közösségi termében az érdeklődők előadást hallhatnak a földrajzi helymeghatározó rendszeren (GPS) alapuló világméretű kincskereső játékról.
Az előadás után közösen elbiciklizünk Magyarország igazi legmélyebb pontjára, ami Gyálarét és Röszke között helyezkedik el, és megkeressük az ott rejtőző geoládát. A túra hossza kb. 18 km.

Május 11. szombat 

Délelőtt 10 órától az Ásotthalomtól délre elterülő Csodaréten teszünk sétát. A 4 km hosszú tanösvényt végigjárva igazi botanikai különlegességeket csodálhatunk meg. Ilyenkor virágzik tömegesen a mocsári kardvirág, és különböző orchidea fajok.

A Csodarétről útban vissza Szentmihályra megállunk a Nagyszéksós tavi tanösvénynél. Körbejárjuk a bivalyrezervátumot, és ha szerencsénk van, egy közeli tanya határában földben fészkelő gyurgyalagokat figyelhetünk meg.

Június 8. szombat

Biciklis kirándulást teszünk Újszegeden a Holt-Maros mentén. Tovább a Maros mellett kerekezve 12 km-es körtúrát teszünk.

Nincs még hozzászólás.
// Kategória: Egyéb

Oszd meg másokkal, hogy megismerje a világ!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!